top of page
Ervaringsverhalen

Hoe is het eigenlijk om bij de Donkey Sanctuary Bonaire te werken of vrijwilligerswerk te doen? Met meer dan 700 ezels werken is voor veel mensen geen dagelijkse bezigheid, daarom leest u hier de verhalen van vrijwilligers die ons hebben geholpen! 

Enthousiast geworden over ons werk? Wij zoeken vrijwilligers en stagiaires! Meer info vindt u hier.

Cliff foto.jpg

Cliff

Ik ben Cliff, 20 jaar, en ik heb 2 maanden vrijwilligerswerk gedaan hier bij de donkey sanctuary op Bonaire. Wat een geweldige tijd was dit!! Het is erg bijzonder om zo tussen de ezels te werken. Je werkt met hele lieve ezels en met een fijn team! :)  Verder zit je natuurlijk op een prachtig eiland, met hele mooie plekken te zien!!  

Foto Eline Ezels.jpeg

Eline

Ik ben Eline, 25 jaar, en heb 6 weken vrijwilligerswerk gedaan bij de Donkey Sanctuary. Dit was bijzonder en waardevol. Ik heb veel geleerd over de ezels en veel geleerd over mezelf. De belangrijkste ontdekking is dat ik veel meer kan dan ik in eerste instantie dacht. Samen met de andere vrijwilligers heb ik een geweldige tijd gehad bij de ezels.

Dominique 2.jpg

Dominique

Wat een geweldige ervaring was dit! En wat ben ik blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de Donkey Sanctuary Bonaire. Als je niet bang bent om je handen vies te maken en je een hart voor dieren hebt is het zeker een aanrader om er vrijwilligerswerk te gaan doen! Ze kunnen alle hulp gebruiken!

Foto Ervaringsverhaal[1].jpg

Demi

Ik ben Demi en ik heb 2,5 maand vrijwilligerswerk gedaan bij Donkey Sanctuary Bonaire. Het was een tijd waarin ik veel heb geleerd, over de dieren maar ook over mezelf.

Toen ik twee weken bij de Sanctuary werkte kreeg ik er naast de dagelijkse werkzaamheden een extra dagelijkse taak bij, namelijk vier keer per dag melk geven aan een wees ezeltje. Het is heel bijzonder om te zien dat je een ezeltje op die manier goed leert kennen en er echt een band mee opbouwt. Graag wil ik het gehele Donkey team bedanken voor deze ervaring. Ik kijk met een grote glimlach terug op deze onvergetelijke tijd!

20220516_165408_edited_edited.jpg

Anouk

Ik heb 7 weken stage gelopen bij Donkey Sanctuary Bonaire. Vanaf het eerste moment dat ik aankwam op Bonaire voelde de Sanctuary als een warm bad met super lieve mensen en natuurlijk de geweldige ezels.

Je leert in korte tijd super veel over de ezels. Het leuke aan de stage vond ik ook dat je op het terrein in een huisje tussen de ezels verblijft. Dit zorgt ervoor dat je altijd ezels om je heen hebt wat super gezellig is. Zowel de ezels als Marina en het hele Donkey team hebben een speciaal plekje in mijn hart gekregen.

image1.jpg

Judith

Ruim twee maanden heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij Donkey Sanctuary Bonaire. In Nederland werk ik als paraveterinair dierenartsassistente. Het leek mij fantastisch om met ezels te werken en dan ook nog eens op zo’n mooi Caribisch eiland als Bonaire. 

145259494_421236112419650_63797597064558

Charlotte

Doordat er een hoop ongelukken gebeuren moet je ezels redden in noodsituaties. Dit kan soms best heftig zijn, maar oh zo dankbaar. Ik heb heel veel zwakke ezeltjes binnen zien komen die 2 maanden later helemaal opgeknapt, energiek en super blij rond liepen. Dit gaf altijd zo’n dankbaar gevoel, omdat dit mede door jouw hulp is gelukt.

unnamed (3).jpg

Mieke

Heb een hele leuke tijd gehad tijdens mijn vrijwilligerswerk bij Donkey Sanctuary op Bonaire. Vele nieuwe ervaringen op gedaan en heb een hechte band gekregen met de ezels. 

IMG-6399.jpg

Veronique

Ik heb hier 9 weken met heel veel plezier stage gelopen. Het verzorgen van de ezels, mee op reddingsactie, en het voeden van een wees veulentje. 

Samen met een klasgenoot mogen verblijven op het park tussen de ezeltjes. Alles was super geregeld!

Foto Anouk.jpg

Anouk

Ik heb als vrijwilliger iets meer dan 2 maanden geholpen bij de Donkey Sanctuary.

 

Al vanaf de eerste dag voelde ik me thuis tussen de ezels. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en veel geleerd. Het is hard werken, maar de structuur heeft me erg goed gedaan. De tijd vloog voorbij.

Foto Amélie_edited.jpg

Amélie

Ik ben Amélie en ik ben 18 jaar. In mijn tussenjaar heb ik besloten om voor 6,5 weken vrijwilligerswerk te gaan doen bij de donkey sanctuary. Eén van de leukste dingen vond ik dat elke ezel echt een eigen karakter heeft en heel slim is. Ik kijk met hele leuke herinneringen terug naar mijn tijd bij de ezeltjes en wil Marina en iedereen die daar werkt heel erg bedanken voor deze leuke periode!

Foto Iris.jpg

Iris

Ik ben Iris, 23 jaar en heb bijna 20 weken vrijwilligerswerk gedaan bij Donkey Sanctuary Bonaire. 

Geen dag is hetzelfde, wat het werk leuk en afwisselend maakt. Naast de dagelijkse taken mocht ik bijvoorbeeld de weesjes melk geven. Het is ook erg leuk om alle ezels te leren kennen, want ze hebben allemaal hun eigen karakter.

Isabel en veulen.jpeg

Isabel

Mijn naam is Isabel en ik ben 22 jaar oud. Ik heb 6 weken stage gelopen bij de donkey sanctuary. In deze 6 weken heb ik mijn best gedaan om keihard te werken voor de ezels zodat ze een goed leven kunnen hebben.

Een bijzondere ervaring die ik nooit meer vergeet!!

Anoeshka.jpg

Anoeshka

Ik heb 7 weken stage gelopen bij de donkey sanctuary. Het waren de 7 leukste en gezelligste weken! Wat heb ik in die 7 weken veel geleerd over de ezels, wat zijn het slimme dieren. Elke ezel heeft een ander karakter wat het leuk maakt om met ze te werken. 

Ik wil Marina en de rest van het team bedanken voor een super tijd! Ik ben hier persoonlijk heel erg gegroeid maar ook zeker in kennis over de ezels. Dus twijfel je nog om hier stage of vrijwilligerswerk te doen? Niet doen, want je krijgt hier een once in a lifetime stage/ vrijwilligerswerk!

unnamed (1).jpg

Anne

Eenmaal aangekomen bij de Donkeys kwam ik in een warm bad terecht en mocht ik aan de slag! Ik heb zo ontzettend veel mogen leren van Marina en het team. Hoe veel tijd, energie, passie, liefde en aandacht er aan de dieren wordt besteed. Hoe enorm hard er dag in dag uit wordt gewerkt.

Het is geweldig.

120203431_3421321041317516_2315372082101

Annebien

4 maanden heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij de Donkey Sanctuary. In plaats van mensen te helpen heb ik nu in de buitenlucht ezels geholpen en verzorgd. De liefde en het enthousiasme dat je terugkrijgt van deze dieren is onbetaalbaar!

unnamed (2).jpg

Rik

Tijdens de Bonaire vakanties zijn we vaak op meerdere fronten actief op de Sanctuary. Dan zijn Inge en ik even een onderdeel van een fantastische team dat zich dagelijks inzet om de ezels een geweldig leven te bezorgen.

IMG-20210718-WA0004.jpg

Michelle

Tijdens mijn 6 maanden bij de opvang als vrijwilliger heb ik heel veel geleerd van zowel de ezels als Marina en het geweldige team.

De hoeveelheid liefde en passie die in deze opvang te vinden is, is ongelooflijk veel.

IMG-20211028-WA0042.jpg

Rosalie

Ik heb 9 weken vrijwilligerswerk gedaan bij de Donkey Sanctuary. Je leert erg veel en de dagen vliegen voorbij! Alles was goed geregeld. Je kan veel mooie plekken en dieren zien op Bonaire, ook zeker binnen de opvang. 

IMG-20210126-WA0014.jpg

Sandra

Werken voor en met de ezels is een onvergetelijke ervaring!

Het werken in deze mooie omgeving en met een fijn team is heerlijk.

Het was een fantastische tijd en ik heb geen seconde spijt.

Nelleke.jpg

Nelleke

Ik ben Nelleke, 51 jaar. Het was een geweldig avontuur, ik ben bijna 3 maanden geweest en heb veel mooie contacten opgedaan, genoten van het werken, van het eiland en de lessen die ik heb geleerd. Weer als herboren ben ik teruggegaan naar Nederland. Dit had ik nooit willen missen en ik zal de rest van mijn leven met een goed gevoel terugkijken op deze fijne ervaring. 

foto Axelle.JPG

Axelle

Ik ben Axelle (19 jaar) en ik heb 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan bij Donkey Sanctuary Bonaire.

Ik heb heel erg genoten van mijn tijd bij de Sanctuary en ik ben echt verliefd geworden op de ezeltjes. 

Je wordt hier opgevangen in een geweldig en warm team, hierdoor zit de werksfeer altijd heel goed. 

Ernst2023.jpg

Ernst

Hoi, ik ben Ernst en na 30 jaar ‘achter een bureau’ te hebben gewerkt besloot ik me aan te melden als vrijwilliger bij de Donkey Sanctuary. Het werd een ervaring in de categorie: “Voor geen goud willen missen”.

Ik wil Marina en haar team danken voor deze mooie ervaring en het in mij gestelde vertrouwen. Met nieuwe energie en inspiratie keer ik terug achter mijn bureau en denk met plezier terug aan Mickey, Scott; Cala en alle andere ezels! Lov’iaa and See’iaaa later!

Beris.jpg

Beris

ik heb 7 weken stage gelopen bij Donkey Sanctuary Bonaire. Dit waren 7 onvergetelijke leuke en leerzame weken!

Toen ik hier aankwam voelde ik me gelijk thuis tussen de ezels. Het werken in deze mooie omgeving en in een fijn team is heerlijk. Ik heb tijdens de paar weken stage veel geleerd over de ezels en over mezelf.

Het is een ervaring waar ik nog vaak met een lach aan terug zal denken!

Foto Maud[1]_edited.jpg

Maud

Ik vond het ideaal dat de huisjes op het park zelf zaten, zo zat je namelijk echt dag en nacht tussen de ezels, heel gezellig. Ik heb zo genoten tijdens de drie maanden op Bonaire, de ezels hebben echt een plekje veroverd in mijn hart en daarom ben ik zeker van plan om nog eens terug te komen. Het liefst als vrijwilliger, maar ik kom sowieso een keer terug als bezoeker.

ezel.jpeg

Marjon

Ik heb gedurende mijn drie maanden op Bonaire als vrijwilliger mijn handen uit de mouwen mogen steken.

Tussen de werkzaamheden door viel mij de pure passie voor de ezels op. Er wordt gewerkt met liefde en zorg. 

Op een fantastische locatie, met de opkomende zon, het weidse uitzicht, de flamingo's die overvlogen, beleefde ik bijzondere momenten. 

120326535_2769633876614100_8448842860855

Marijn

10 Juli 2020, de dag dat ik begon aan een geweldige tijd op deze hartverwarmende plek. Als ik er aan terug denk word ik gelijk weer ontroerd door alle mooie en heftige momenten die ik heb mogen meemaken, het was een periode om nooit te vergeten.

20211028_132751.jpg

Esmée

Bij deze stage heb ik veel geleerd. 
Het werken is in het begin zwaar maar na een weekje begin je hier aan te wennen. Ik heb veel geleerd in de 9 weken dat ik hier ben geweest.

Foto Amy_edited.jpg

Amy

Ik heb tijdens mijn stage heel veel geleerd en meegemaakt. Vooral het voeren in het grote park met de vrachtwagen was erg leuk!

bottom of page