top of page
image1_edited.jpg
Judith

Hallo allemaal!

Mijn naam is Judith, 26 jaar oud en ik heb in 2020 ruim twee maanden vrijwilligerswerk gedaan bij Donkey Sanctuary Bonaire.

 

Tussen twee banen in had ik tijd over en kwam ik een vacature op Facebook tegen voor vrijwilligerswerk bij de sanctuary. In Nederland werk ik als paraveterinair dierenartsassistente en heb dus al veel met dieren gewerkt in het verleden. Het leek mij fantastisch om een keer met ezels te werken en dan ook nog eens op zo’n mooi Caribisch eiland als Bonaire.

Eind augustus ben ik vertrokken in mijn eentje naar Bonaire, best een beetje spannend, ook met alle Corona-maatregelen. Gelukkig werd ik bij aankomst met open armen ontvangen en voelde ik mij al snel thuis tussen de ezels en de andere vrijwilligers en werknemers. 

Het werk op de sanctuary was erg zwaar. Ik moest erg wennen aan de warmte en het fysieke werk. Het werk bestaat voornamelijk uit: poep scheppen, brokken voeren, luzerne voeren, fruit voeren, brood voeren en bijvoorbeeld weesezeltjes melk geven.

Het uitdagende aan het vrijwilligerswerk is het moeten helpen bij een melding van bijvoorbeeld een gewonde ezel, of assisteren als de dierenarts langs komt.

 

Aan het einde van de werkdag had ik een goed voldaan gevoel en genoeg tijd om nog lekker bij te komen. Per week werkte ik vijf dagen van 7:30 uur tot 17:00 uur. Twee dagen per week was ik dus lekker vrij om leuke dingen te kunnen ondernemen en te kunnen genieten van het mooie weer, het eiland en de mooie helderblauwe zee. 

Hou jij ook van ezels, ben je niet vies van hard werken en sta je open voor een nieuwe uitdaging? Dan is vrijwilligerswerk bij de Donkey Sanctuary zeker iets voor jou!

bottom of page