top of page
Foto Ervaringsverhaal[1].jpg
Demi

Ik ben Demi en ik heb 2,5 maand vrijwilligerswerk gedaan bij Donkey Sanctuary Bonaire. Mijn oorspronkelijke idee was om zes weken te blijven, maar de ezels hielden me een maand langer op Bonaire. Het was een tijd waarin ik veel heb geleerd, over de dieren maar ook over mezelf. Ik heb veel verschillende taken gehad.

De dagelijkse bezigheden zijn de ezels voeren, de wei uitmesten, gras voeren in het park, groenten en fruit naar de ezels brengen, eten klaarmaken voor de volgende dag, gastheer zijn voor de toeristen in de zorgweide en na een tijdje doe ik ook ontvangen bezoekers in de cadeauwinkel en vertellen over de Donkey Sanctuary Bonaire.

​​

Toen ik twee weken in de opvang werkte, kreeg ik er een dagelijkse taak bij: vier keer per dag een verweesde ezel met melk voeren. Een taak die ik erg leuk vond maar niet altijd gemakkelijk was. Het is bijzonder om te zien dat je op deze manier een ezel goed leert kennen en dat je er echt een band mee opbouwt.

Naast de dagelijkse taken in het park komt het ook voor dat een ezel in het wild hulp nodig heeft. Deze momenten kunnen heftig zijn, maar als je kunt helpen en een veulen en moeder of drachtige merrie veilig naar de opvang kunt brengen, krijg je daar veel energie en voldoening van.

Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om naar Bonaire te gaan. Ik wil het hele Donkey-team bedanken voor deze ervaring. Ik kijk met een grote glimlach terug op deze onvergetelijke tijd.

bottom of page