top of page
Foto Iris.jpg
Iris

Ik ben Iris, 23 jaar en heb bijna 20 weken vrijwilligerswerk gedaan bij Donkey Sanctuary Bonaire. 

Oorspronkelijk was het mijn plan om voor 7 weken te blijven, maar na 7 weken kon ik echt nog geen afscheid nemen dus heb ik besloten om er nog 3 maanden aan vast te plakken.

In Nederland had ik net mijn bachelor diergeneeskunde afgerond en had ik een wachttijd op mijn master. Hier wilde ik graag wat leuks mee doen. Via een kleine omweg ben ik uiteindelijk last moment op Bonaire terecht gekomen. Dit was gelukkig een hele goede keuze!

 

Natuurlijk is het hard werken in de brandende zon, maar je krijgt er enorm veel voor terug! Ik kon altijd heel blij worden van het zien van alle tevreden hoofdjes. Het is ook erg leuk om alle ezels te leren kennen, want ze hebben allemaal hun eigen karakter.

 

Geen dag is hetzelfde, wat het werk leuk en afwisselend maakt. Naast de dagelijkse taken mocht ik bijvoorbeeld de weesjes melk geven. Ook mocht ik soms mee naar een melding. Deze meldingen kunnen heel heftig zijn, maar ik vond het fijn dat ik op deze manier toch ook de ezels buiten de hekken van de sanctuary heb kunnen helpen. Daarnaast werd ik gedurende mijn hele periode betrokken bij de wondverzorging en de dierenartsbezoeken. Hier heb ik heel veel van mogen leren. 

Ik wil het hele vaste team, alle andere vrijwilligers en stagiaires en natuurlijk de ezels bedanken voor mijn onvergetelijke tijd bij Donkey Sanctuary Bonaire. Ik heb heel veel mogen leren (ook op persoonlijk vlak) en ik heb ervaringen opgedaan waar ik voor de rest van mijn leven wat aan heb!

bottom of page