top of page
Ernst2023.jpg
Ernst

​Na 30 jaar 'achter een bureau' te hebben gewerkt, besloot ik vrijwilligerswerk te gaan doen bij de Donkey Sanctuary. Het was een beleving in de categorie: "Zou het geen seconde willen missen". Ezels zijn intelligente, eigenzinnige, grappige en vooral hele lieve dieren. Ze leren je snel kennen, komen bij je langs, dagen je uit en houden je gezelschap als je 's avonds na een drukke dag even bijkomt in je huisje op de opvang.

Het is zeker hard werken. Er gaat geen moment voorbij dat je niet fysiek aan het werk bent: heerlijk! Na een paar weken heb je de routine van de dag onder de knie en weet je details zoals hoeveel voer je de ezels op welk tijdstip kunt geven. Er zijn schattige schattige ezels die extra aandacht nodig hebben en de oude, de oudste ezels van de opvang.

Ik vond het leuk om de andere vrijwilligers en de vaste medewerkers te leren kennen. We werden al snel een hecht team en konden op elkaar rekenen, elkaar gezelschap houden en een traan en een lach delen.

Ik wil Marina en haar team bedanken voor deze geweldige ervaring en het vertrouwen dat ze me gaven.

 

Met nieuwe energie en inspiratie keerde ik terug achter mijn bureau en denk nog vaak terug aan Mickey, Scott; Cala en alle andere ezels! Lov'iaa en See'iaaa later!

bottom of page