top of page
Vacature voor MEDEWERKER EZELOPVANG

Wij zoeken een nieuwe collega om ons team uit te breiden!

 

Ben jij altijd al een grote dierenliefhebber geweest en klopt je hart sneller bij het idee om ezels te gaan verzorgen? Dan ben je meer dan welkom in ons team. Je bent bij ons niet zomaar ezels aan het verzorgen, je leert ze namelijk écht kennen en bouwt een band met ze op. Als medewerker bij de Donkey Sanctuary heb je een hele unieke en waardevolle baan voor 5 dagen per week. Onze ezels kunnen niet zonder jou!

Jouw werkdag bij de ezelopvang

 

Jouw dag begint samen met onze vrijwilligers iets voor 7.30 uur. Teamwork en een goede werksfeer vinden we belangrijk. Als medewerker heb je ook een rol in het begeleiden en inwerken van nieuwe vrijwilligers. De werkdag start met het voeren van de ezels. Eerst de verzorgings- en seniorenweide, daarna door naar de grote voederplaats om de ezels te voeren die los in ons park lopen. Als medewerker hou je de ezels goed in de gaten, je kijkt continue of je niets geks aan ze ziet als je op het park rondrijdt in één van onze golfkarretjes.

120825975_3438553582927595_511668143852219881_o.jpg

Na het voeren gaan we de verzorgings- en seniorenweide schoon harken zodat onze bezoekers in de weide kunnen lopen om een foto te maken of een kleine ezel te aaien. Samen met je collega’s verdelen jullie de taken die gedaan moeten worden. Voordat het park om 10 uur open gaat voor bezoekers nemen we nog een korte pauze met elkaar.

 

Daarna kun je als medewerker verschillende taken hebben. Wat dat betreft is geen dag hetzelfde bij ons! De ene keer sta je in de winkel en geef je bezoekers informatie over ons park. Een andere keer ga je (gewonde) ezels verzorgen, borstelen of je gaat mee om een wilde ezel die hulp nodig heeft te vangen. Of je haalt het fruit en de groente op wat we gedoneerd krijgen. bij de supermarkt en maakt dit ‘fruithapje’ voor de ezels klaar.

 

In de middag rijden we nog een keer door het park en vullen we alle hooiruiven. Soms komt het ook voor dat we een baby ezel hebben en dat je die de fles moet geven. Om 17 uur sluiten we het  park en zit jouw werkdag er op. Er lopen dan veel tevreden ezels in het park rond omdat ze van ons en bezoekers weer de nodige aandacht en verzorging hebben gekregen.

Bijzonder werk op een mooie plek

Werken bij de Donkey Sanctuary is heel dankbaar maar ook pittig werk. Fysiek is het in het begin wel even wennen, belangrijk dus dat je een dosis doorzettingsvermogen mee brengt. Soms is ook het pittig omdat we bijvoorbeeld een gewonde of zieke ezel helaas moeten laten inslapen, als dat voor de ezel het beste is. Boven al is het heel mooi en dankbaar werk omdat je echt iets betekent voor de ezels en een band met ze opbouwt. Als jij gek bent op dieren, en meer wilt leren over ezels en hoe je een organisatie met meer dan 700 ezels runt, ben je bij ons aan het goede adres! 

We bieden meer dan alleen een unieke baan 

 • Om elkaar beter te leren kennen start je als vrijwilliger voor een periode van 6 weken. Je woont in één van de huisje in ons park en krijgt 70 dollar vergoeding per week. Bevalt het werk en het wonen op Bonaire? Dan krijg je een contract voor 3 maanden voor 5 dagen per week.

 • Het salaris als je in dienst komt bedraagt het minimumsalaris wat op ons eiland geldt: $ 1.236,-- bruto per maand.

 • In de periode van 3 maanden contract mag je ook gratis gebruik maken van één van onze huisjes middenin ons ezelpark. Een comfortabele plek om te wonen met tuintje, voorzien van eigen sanitair, keukentje, inventaris, etc.

 • Als onze samenwerking goed gaat en je graag wilt blijven (daar gaan wij voor!) krijg je na het tijdelijke contract van ons een jaarcontract en een loonsverhoging.

 • Ook gaan we je dan helpen om woonruimte op het eiland te vinden en de verblijfsvergunning (Sedula) aan te vragen.

 • Je krijgt van ons werkkleding.

 

Een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten:​

 • Je bent minimaal 18 jaar en in een fitte en gezonde conditie want het is fysiek pittig werk wat we doen.

 • Je kunt ons minimaal 6 weken komen helpen, omdat het tijd kost je in te werken en om de ezels aan jou te laten wennen. Wil je langer komen helpen? Graag! Tot maximaal 3 maanden kun je zonder verblijfsvergunning bij ons aan de slag.

 • Je bent een niet-roker, niet alleen vanwege brandgevaar in ons park, maar ook voor het welzijn van onze andere medewerkers.

 • Je krijgt van ons wekelijks een kleine vergoeding waar je bijvoorbeeld e boodschappen van kan doen. Verder betaal je zelf de reiskosten naar Bonaire en jouw verzekeringen.

 • Je hoeft geen ervaring te hebben in dierverzorging, maar uiteraard wel van ezels houden en bereid zijn te leren en een enthousiaste collega in ons team te zijn.

 • Je spreekt naast Nederlands ook Engels, zodat je ook onze niet-Nederlandstalige bezoekers te woord kunt staan.

Dit maakt jou geschikt als medewerker ezelopvang

Heb je een opleiding in dierverzorging of richting diergeneeskunde gedaan? Dat juichen we natuurlijk toe. Alle kennis en ervaring is welkom. Het is alleen geen eis. Van ons hoef je geen ervaring te hebben in of kennis te hebben van dierverzorging. Belangrijker is het dat je van dieren, bij voorkeur ezels, houdt en bereid bent te leren. Het is voor ons wel een vereiste dat je naast Nederlands ook Engels spreekt, zodat je ook onze niet-Nederlandstalige bezoekers te woord kunt staan. Verder ben je een open en toegankelijk type wat samenwerken in een team prettig vindt. Een match met ons klein en gezellig team is belangrijk, zowel voor jou als voor ons. En als je net als ons een groot dierenhart hebt, komt het helemaal goed!

Enthousiast en gelijk solliciteren?

We kijken er naar uit om met je kennis te maken. Stuur hiervoor je motivatie en cv naar e-mailadres: donkey@cenza.nl

Bianca Perfors verzorgt de werving en selectie voor ons en zij zal je snel antwoorden en meer vertellen over het vervolg. Een eerste online kennismaking kan op korte termijn gepland worden. Heb je vragen? Mail dan naar donkey@cenza.nl, je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Meer lezen over hoe andere medewerkers het werk bij de Donkey Sanctuary ervaren?

Dat kan op deze pagina.

Bij de Donkey Sanctuary vangen we al bijna 30 jaar ezels op. Jonge ezels, moeder ezels, oude ezels, zieke of gewonde ezels, bij ons zijn ze allemaal welkom.

In het park wonen op dit moment bijna 800 ezels.

Wij geven ze een veilig thuis.

DonkeySanctuaryBonaire600_edited_edited_edited.png
bottom of page