Vacature voor een medewerker bij de ezelopvang

 

Wij zoeken een nieuwe collega om ons team uit te breiden! 

 

Ben jij altijd al een grote dierenliefhebber geweest en klopt je hart sneller bij het idee om ezels te gaan verzorgen? Dan ben je meer dan welkom in ons team. Je bent bij ons niet zomaar ezels aan het verzorgen, je leert ze namelijk écht kennen en bouwt een band met ze op. Als medewerker bij de Donkey Sanctuary heb je een hele unieke en waardevolle baan voor 5 dagen per week. Onze ezels kunnen niet zonder jou! 

Jouw werkdag bij de ezelopvang

 

Jouw dag begint samen met onze vrijwilligers iets voor 7.30 uur. Teamwork en een goede werksfeer vinden we belangrijk. Als medewerker heb je ook een rol in het begeleiden en inwerken van nieuwe vrijwilligers.

 

De werkdag start met het voeren van de ezels. Eerst de verzorgings- en seniorenweide, daarna door naar de grote voederplaats om de ezels te voeren die los in ons park lopen. Rond rijdend in één van onze golfkarretjes op het park kijk je altijd naar de ezels om te checken of ze oké zijn. 

120825975_3438553582927595_511668143852219881_o.jpg

Na het voeren gaan we de verzorgings- en seniorenweide schoon harken zodat onze bezoekers in de weide kunnen lopen om een foto te maken of een kleine ezel te aaien. Samen met je collega’s verdelen jullie de taken die gedaan moeten worden. Voordat het park om 10 uur open gaat voor bezoekers nemen we nog een korte pauze met elkaar.

 

Daarna kun je als medewerker verschillende taken hebben. Wat dat betreft is geen dag hetzelfde bij ons! De ene keer sta je in de winkel en geef je bezoekers informatie over ons park. Een andere keer ga je (gewonde) ezels verzorgen, borstelen of je gaat mee om een wilde ezel die hulp nodig heeft te vangen. Of je haalt het fruit en de groente op wat we gedoneerd krijgen. bij de supermarkt en maakt dit ‘fruithapje’ voor de ezels klaar. 

 

In de middag rijden we nog een keer door het park en vullen we alle hooiruiven. Soms komt het ook voor dat we een baby ezel hebben en dat je die de fles moet geven. Om 17 uur sluiten we het  park en zit jouw werkdag er op. Er lopen dan veel tevreden ezels in het park rond omdat ze van ons en bezoekers weer de nodige aandacht en verzorging hebben gekregen. 

Bijzonder werk op een mooie plek

 

Werken bij de ezelopvang is dankbaar maar ook pittig werk. Fysiek is het in het begin wel even wennen, belangrijk dus dat je een dosis doorzettingsvermogen mee brengt. Soms is ook het pittig omdat we bijvoorbeeld een gewonde of zieke ezel helaas moeten laten inslapen, als dat voor de ezel het beste is. Boven al is het mooi en dankbaar werk omdat je echt iets betekent voor de ezels en een band met ze opbouwt. Als jij meer wilt leren over ezels en hoe je een opvang met ruim 700 ezels runt, ben je bij ons aan het goede adres!

We bieden meer dan alleen een unieke baan 

  • Om te starten krijg je een contract voor 3 maanden voor 5 dagen per week zodat we elkaar goed kunnen leren kennen en jij kan ervaren of het werk echt wat voor je is.

  • Het salaris in deze eerste periode bedraagt het minimumsalaris wat op ons eiland geldt: $ 1.045,18 bruto per maand.

  • In deze periode mag je gratis gebruik maken van één van onze huisjes middenin ons ezelpark. Een comfortabele plek om te wonen met tuintje, voorzien van eigen sanitair, keukentje, inventaris, etc.

  • Als onze samenwerking goed gaat en je graag wilt blijven (daar gaan wij voor!) krijg je na het tijdelijke contract van ons een jaarcontract en een loonsverhoging.

  • Ook gaan we je dan helpen om woonruimte op het eiland te vinden en de verblijfsvergunning (Sedula) aan te vragen.

  • Je krijgt van ons werkkleding.

Dit maakt jou geschikt als medewerker ezelopvang

 

Heb je een opleiding in dierverzorging of richting diergeneeskunde gedaan? Dat juichen we natuurlijk toe. Alle kennis en ervaring is welkom. Het is alleen geen eis. Van ons hoef je geen ervaring te hebben in of kennis te hebben van dierverzorging. Belangrijker is het dat je van dieren, bij voorkeur ezels, houdt en bereid bent te leren. Het is voor ons wel een vereiste dat je naast Nederlands ook Engels spreekt, zodat je ook onze niet-Nederlandstalige bezoekers te woord kunt staan. Verder ben je een open en toegankelijk type wat samenwerken in een team prettig vindt. Een match met ons klein en gezellig team is belangrijk, zowel voor jou als voor ons. En als je net als ons een groot dierenhart hebt, komt het helemaal goed!

Enthousiast en gelijk solliciteren?

 

We kijken er naar uit om met je kennis te maken. Stuur hiervoor je motivatie en cv naar e-mailadres: donkey@cenza.nl. Bianca Perfors verzorgt de werving en selectie voor ons en zij zal je snel antwoorden en meer vertellen over het vervolg. Een eerste online kennismaking kan op korte termijn gepland worden. Heb je vragen? Mail dan naar donkey@cenza.nl, je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Meer lezen over hoe andere medewerkers het werk bij de Donkey Sanctuary ervaren?

Dat kan op deze pagina.

Bij de Donkey Sanctuary vangen we al 29 jaar ezels op. Jonge ezels, moeder ezels, oude ezels, zieke of gewonde ezels, bij ons zijn ze allemaal welkom.

 

In het park wonen op dit moment meer dan 770 ezels.

Wij geven ze een veilig thuis.

DonkeySanctuaryBonaire600_edited_edited_edited.png