Vrijwilligers gezocht bij de ezelopvang!

 

Wij zoeken per half november een nieuwe vrijwilliger om ons team uit te breiden! 

Wist jij dat ezels heel aaibaar zijn? Dat ze blij worden als jij het ontbijt of fruit voor ze klaar zet? En dat onze vrijwilligers allemaal een favoriete ezel hebben, die hun zelfs herkent. Als vrijwilliger bij de Donkey Sanctuary heb je een unieke en waardevolle vrijwilligersbaan voor 5 dagen per week. Onze ezels kunnen niet zonder jou! 

Jouw werkdag bij de ezelopvang

 

Je dag begint met een korte start met het team. Teamwork en een goede werksfeer vinden we belangrijk. Om 7.30 uur gaan we de ezels voeren. We beginnen bij de verzorgings- en seniorenweide, waarna we door gaan naar de grote voederplaats om de ezels die los in ons park lopen te voeren. Reken er maar op dat de ezels al op je staan te wachten bij de voederplaats, klaar voor hun ontbijt.

120825975_3438553582927595_511668143852219881_o.jpg

Na het voeren gaan we de verzorgings- en seniorenweide schoon harken zodat onze bezoekers in de weide kunnen lopen om een foto te maken of een kleine ezel te aaien. Samen met je collega’s verdelen jullie de taken die gedaan moeten worden. Voordat het park om 10 uur open gaat voor bezoekers nemen we nog een korte pauze met elkaar.

 

Na opening ga je de ene keer in ons winkeltje staan en geef je bezoekers een enthousiast welkom en informatie over ons park. Een andere keer ga je de ezels verzorgen, borstelen of je doet wat klusjes in het park. ’s Middags rijd je met collega’s een rondje door het park om alle hooiruiven te vullen. En als we een baby ezel hebben zou het zomaar kunnen voorkomen dat je deze de fles gaat geven.

  

Je leest het al: bij ons is geen dag hetzelfde! Om 17 uur sluiten we het  park en zit jouw werkdag er op. Er lopen dan veel tevreden ezels in het park rond omdat ze van ons en bezoekers weer de nodige aandacht hebben gekregen.

Bijzonder werk op een mooie plek

Vrijwilliger bij de ezelopvang is dankbaar en pittig werk. Fysiek is het in het begin wel even wennen, je zal dan ook de nodige doorzettingsvermogen mee moeten brengen. En flexibiliteit, want soms loopt het even anders dan gepland. Natuurlijk ben je gek op dieren en wil je graag meer leren over ezels. Daar krijg je bij ons alle kans voor!

 

We bieden meer dan alleen een unieke ervaring 

  • Gratis woonruimte middenin ons ezelpark. Een comfortabel huisje met tuintje, voorzien van eigen sanitair, keukentje, inventaris, etc.

  • Mogelijkheid om met zijn tweeën te komen, als je een vriend(in) hebt die ook wil meewerken als vrijwilliger of stagiaire

 

Een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten:​

  • Je bent minimaal 18 jaar en in een fitte en gezonde conditie want het is fysiek pittig werk wat we doen.

  • Je kunt ons minimaal 6 weken komen helpen, omdat het tijd kost je in te werken en om de ezels aan jou te laten wennen. Wil je langer komen helpen? Graag! Tot maximaal 3 maanden kun je zonder verblijfsvergunning bij ons aan de slag.

  • Je bent een niet-roker, niet alleen vanwege brandgevaar in ons park, maar ook voor het welzijn van onze andere medewerkers.

  • Je krijgt van ons wekelijks een kleine vergoeding waar je bijvoorbeeld e boodschappen van kan doen. Verder betaal je zelf de reiskosten naar Bonaire en jouw verzekeringen.

  • Je hoeft geen ervaring te hebben in dierverzorging, maar uiteraard wel van ezels houden en bereid zijn te leren en een enthousiaste collega in ons team te zijn.

  • Je spreekt naast Nederlands ook Engels, zodat je ook onze niet-Nederlandstalige bezoekers te woord kunt staan.

Ook een mooie kans voor ervaring passend bij je studie

Heb je een opleiding in dierverzorging of richting diergeneeskunde gedaan? Dat juichen we natuurlijk toe. Alle kennis en ervaring is welkom. Het is alleen geen eis. Van ons hoef je geen ervaring te hebben in of kennis te hebben van dierverzorging. Belangrijker is het dat je van dieren, bij voorkeur ezels, houdt en bereid bent te leren. Voor jou kan dit een unieke kans zijn om relevante werkervaring op te doen als je bijvoorbeeld als je later in de dierverzorging wilt gaan werken en zeker als je interesse hebt om dit in het buitenland te doen.  

Als vrijwilliger komen werken?

We kijken er naar uit om met je kennis te maken. Stuur hiervoor je motivatie en cv naar e-mailadres: donkey@cenza.nl. Bianca Perfors verzorgt de werving en selectie voor ons en zij zal je snel antwoorden en meer vertellen over het vervolg. Een eerste online kennismaking kan op korte termijn gepland worden. 

Meer lezen over hoe andere medewerkers het werk bij de Donkey Sanctuary ervaren?

Dat kan op deze pagina.

Bij de Donkey Sanctuary vangen we al 29 jaar ezels op. Jonge ezels, moeder ezels, oude ezels, zieke of gewonde ezels, bij ons zijn ze allemaal welkom.

 

In het park wonen op dit moment meer dan 770 ezels.

Wij geven ze een veilig thuis.

DonkeySanctuaryBonaire600_edited_edited_edited.png