top of page
Ernst2023.jpg
Ernst

Na 30 jaar ‘achter een bureau’ te hebben gewerkt besloot ik me aan te melden als vrijwilliger bij de Donkey Sanctuary. Het werd een ervaring in de categorie: “Voor geen goud willen missen”.

Ezels zijn intelligente, eigenzinnige, grappige en bovenal erg lieve dieren. Ze leren je snel kennen, zoeken je op, stellen je op de proef, dagen je uit en komen je gezelschap houden als je ’s avonds, na een dag hard werken, zit uit te puffen bij je huisje op de sanctuary.

Hard werken is het zeker. Er gaat eigenlijk geen moment voorbij dat je geen fysiek werk aan het doen bent: heerlijk! Na een paar weken heb je de routine van de dag in de vingers en weet je hoeveel van welk voer op welk moment naar welke ezels moet. Zo zijn er bijvoorbeeld de schattige veulens, aandoenlijke ezels die extra aandacht nodig hebben en de door de wol geverfde veteranen.

Ik vond het leuk om de andere vrijwilligers en de vaste medewerkers te leren kennen. We werden al snel een hecht team waar we op elkaar konden rekenen, elkaar gezelschap hielden en lief en leed konden delen.

Ik wil Marina en haar team danken voor deze mooie ervaring en het in mij gestelde vertrouwen.

 

Met nieuwe energie en inspiratie keer ik terug achter mijn bureau en denk met plezier terug aan Mickey, Scott; Cala en alle andere ezels! Lov’iaa and See’iaaa later!

bottom of page