top of page
Foto Ervaringsverhaal[1].jpg
Demi

Hoi!

Ik ben Demi en ik heb 2,5 maand vrijwilligerswerk gedaan bij Donkey Sanctuary Bonaire. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik zes weken zou blijven maar de ezels hebben me een maandje langer in Bonaire gehouden. Het was een tijd waarin ik veel heb geleerd, over de dieren maar ook over mezelf. Ik heb veel verschillende werkzaamheden gedaan.

De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit voeren, mesten, gras scheppen, voeren vanaf de vrachtwagen, fruit en groenten rondbrengen, eten klaarzetten voor de volgende dag, het ontvangen van mensen in de zorgweide en na een tijdje ontving ik ook op verschillende dagen bezoekers in de giftshop. 

Toen ik twee weken bij de Sanctuary werkte kreeg ik er een extra dagelijkse taak bij, namelijk vier keer per dag melk geven aan een wees ezeltje. Een taak die ik erg leuk vond maar echt niet altijd even makkelijk was. Het is wel bijzonder om te zien dat je een ezeltje op die manier goed leert kennen en er echt een band mee opbouwt.

Naast de dagelijkse taken in het park komt het ook voor dat er een ezel in het wild hulp nodig heeft. Deze momenten konden intensief zijn maar als jij een rol hebt kunnen spelen in het veilig binnen halen van een veulentje en moeder of een drachtige merrie haal je daar veel energie en voldoening uit. 

Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om naar Bonaire te gaan. Graag wil ik het gehele Donkey team bedanken voor deze ervaring. Ik kijk met een grote glimlach terug op deze onvergetelijke tijd.

bottom of page