top of page

Giving Tuesday: onze ezels hebben jouw hulp nodig!

Van nature leven ezels in landen waar het warm en droog is. Helaas is dit op het moment op Bonaire niet mogelijk. Sinds een aantal werken valt er regelmatig zoveel regen dat niet alleen straten blank staan maar ook de ezelopvang. De wateroverlast is enorm. De ezelopvang is overstroomd en de ezels hebben daardoor veel te lijden.

In de video vertelt Marina Melis, oprichtster van de Donkey Sanctuary, waarom het zo belangrijk is om geld in te zamelen voor de weides waar onze meest kwetsbare ezels staan. 

Schermafbeelding 2022-11-25 om 13.51.13.png

Klik hier om de video te bekijken

In onze zorgweide en seniorenweide staan jonge ezels, net geredde ezels, gewonde ezels, mama ezels met veulens en ezels van 30 jaar en ouder.

 

Deze kwetsbare ezels staan al weken met de pootjes in het water. Hierdoor kunnen de ezels onderkoelt raken en hun hoefjes worden zacht waardoor deze vatbaar zijn voor ontstekingen door steentjes. En na weken natte voeten en regen zijn de ezels erg moe.

Om de kwetsbaarste ezels, die in de zorgweide en seniorenweide staan, een veilig en droog onderkomen te geven, zijn we gestart met een

Go Fund Me actie.

 

Het blijft maar regenen op Bonaire, er is nog nooit zoveel water achter elkaar gevallen. We kunnen helaas ook niet voorspellen hoe dit verder gaat. Voorbereiden op wat er in de toekomst nog aan regen gaat vallen is het enige wat we kunnen doen.

natte voeten 5.jpeg

Daarom hebben we een structurele oplossing nodig en dat is in dit geval een betonnen vloer in beide weides. Waarbij de vloer eerst moet worden opgehoogd. Dit kost veel geld. Geld wat we niet zo maar beschikbaar hebben. Met onze Go Fund Me actie hebben we gelukkig al een mooi bedrag verzameld, dankzij donateurs die bijdragen om de ezels droge voeten te geven. Voor één betonnen vloer hebben we minimaal $10.000 nodig. En het gaat om meer dan één vloer, op korte termijn moeten de seniorenweide en kleine zorgweide gedaan worden, deze laatste heeft zelfs twee vloeren.

 

We kunnen jouw hulp heel goed gebruiken! Elke bijdrage helpt en is meer dan welkom! Hieronder vind je alle info over hoe je kunt bijdragen. Masha Danki!! 

Voor donaties in euro’s:
 

ING Bank Nederland
IBAN: NL82 INGB 0003921224
t.n.v. Marina Melis - inzake Donkeys Help

Swift: INGBNL2A

Voor donaties in US dollars:


Maduro & Curiel’s Bank Bonaire
rekeningnummer 10878904
t.n.v. Stichting Donkeys Help
Swift: MCBKBQBN

Donkey Sanctuary Bonaire heeft een ANBI-beschikking van de Nederlandse Belastingdienst. Uw giften zijn dus mogelijk fiscaal aftrekbaar. Klik hier voor meer informatie.

We kunnen jouw hulp heel goed gebruiken. Elke bijdrage is meer dan welkom. Masha Danki!

Alle video's
Nu bekijken
Video met actuele situatie in de zorgweide / Video with the current situation in our care meadow 
 
bottom of page